Sommigen reizen om even weg te zijn van alles in het dagelijks leven, anderen reizen om iets nieuws te ontdekken. Wat je reden ook mag zijn, reizen is altijd de moeite waard!

Het ervaren van wonderlijke plekken in de wereld brengt helaas vaak kosten en tijd met zich mee. Met je Google Cardboard kun je deze wonderlijke plekken ervaren in virtual reality. Wij vonden een aantal apps die je een reis ervaring geven.

Tokyo VR Cardboard

Google-cardboard-

Zien hoe het is om te lopen door de straten van Tokyo is makkelijker dan ooit. Met je VR headset en de Tokyo VR Cardboard app kun je 26 verschillende locaties in Tokyo bezoeken. Bezoek deze bruisende stad zonder een Nederlands-Japans woordenboek nodig te hebben!

Download (Android)

UAE VR

De Verenigde Arabische Emiraten is de plek waar het oude Midden-Oosten samengaat met de moderniteit van de westerse wereld. De hotspot voor toeristen is nu te bezoeken in virtual reality!

DOWNLOAD: IOSANDROID

Polar Sea 360

Waarom je virtuele reis beperken tot plaatsen waar je met vliegtuigmaatschappijen naar toe kunt?  Chill out op een ijzige Noord Pool. Polar Sea laat gebruikers ervaren hoe het is in de ijzige rijken van het Noordpoolgebied. Terwijl de laadtijden van de app soms lang zijn, is de pure schittering van het Noordpoolgebied het wachten waard.

DOWNLOAD: IOS ANDROID

London VR

Maak je klaar om de Tower of London, London Eye, de HMS Belfast te zien. Verken veel van de bezienswaardigheden van het vrolijke oude London in volledige 360 graden.

DOWNLOAD: IOSANDROID

Google Maps Streetview (Android)

Degene die geen bijzondere bestemming – of te veel bestemmingen – in gedachten heeft, kan gaan reizen met behulp van de VR-functie van Google Street View. Google Street View biedt een scala aan mogelijkheden. Je kunt wandelen door de straten van vele steden over de hele wereld.