Paul-McCartney-App

Het succes van Paul McCartney is maar voor weinigen weggelegd. Een plekje pal naast hem op het podium nu gelukkig niet meer. 

Ontwikkelaar Jaunt VR lanceerde onlangs haar eerste app voor Google Cardboard, die simpelweg Paul McCartney heet. De app is gratis, en geef je een 360-graden blik op het nummer Live and Let Die, dat McCartney speelde tijdens zijn meest recente Out There tour. Door een panoramavideo te combineren met virtual reality en een degelijke koptelefoon, heb je zo ineens het idee dat je een paar meter van Paul’s piano staat.

Google Cardboard
Het enige wat je nodig hebt om deze droom van iedere Beatlesfan te verwezenlijken is een Google Cardboard VR-bril. Google introduceerde Cardboard eerder dit jaar, zodat iedereen in principe de mogelijkheid heeft om virtual reality te ervaren.

Door je smartphone als scherm te gebruiken (die je in de kartonnen huls steekt), krijg je misschien niet zo’n levensechte ervaring als met de Oculus Rift, maar het komt aardig in de buurt. Onlangs gebruikte Volvo ook de Google Cardboard headset bij een reclamecampagne.

Op het podium
Het is in de app niet mogelijk om over het podium rond te lopen, maar het moet een bizarre ervaring zijn om ineens naast een legende te staan, terwijl duizenden mensen jouw kant op kijken. Om de ervaring wat realistischer te maken, past het geluid zich aan op de positie waar je jouw hoofd houdt. Als je je gezicht dus van Paul afkeert, klinkt hij zachter. Jaunt VR heeft al bevestigd dat er plannen zijn om de Paul McCartney-app ook naar andere VR-headsets (waaronder de Oculus Rift) te brengen.

Bestel de Google Cardboard HIER!

(BRON: APPARATA)