Google en Mattel brengen een nieuwe versie van de View-Master uit: de speelgoedbrillen waar ronde schijven met dia’s in gestoken moesten worden voor stereoscopisch beeld. De nieuwe versie werkt als een vr-bril met een smartphone, op basis van Googles open Cardboard-platform.

Google en Mattel richten zich met de nieuwe View-Master op kinderen, maken beide bedrijven bekend. “Door de ronde schijf van de View-Master met een app en een Android-telefoon te combineren, komen kinderen in een fantasierijke en interactieve leeromgeving”, aldus Mattel.

Aangezien Mattel alleen nog niet-werkende prototypes heeft is de werking nog niet volledig duidelijk maar het lijkt de bedoeling dat zowel een smartphone als de schijven in de View-Master gestoken kunnen worden. De schijven geven de gebruiker de mogelijkheid bepaalde 360graden-afbeeldingen en interactieve animaties te kiezen en deze vervolgens te bekijken. In eerste instantie gaat het onder andere om een panoramische blik in de Space Shuttle.

De nieuwe View-Master komt in de herfst van 2015 beschikbaar in combinatie met een demonstratieschijf voor een adviesprijs van 30 dollar, omgerekend en met btw ongeveer 32 euro. Additionele pakketten met schijven gaan dan 15 dollar kosten, oftewel iets meer dan 15 euro waarschijnlijk. De pakketten krijgen thema’s als natuur, avontuur en wetenschap.

Mattel View-Master

 

bron: http://tweakers.net/nieuws/101369/google-en-mattel-combineren-view-master-met-vr-bril.html